kobrizsa blogja

Egy szombat este Budapesten 2. rész

Amúgy záróra környékén érkeztünk, de ebből nem volt probléma, pár asztalnál ültek, de simán egy nagy asztalhoz leülhettünk, végre nem álltak a fejünkön, válogathattunk a nem titkoltan nem csak magyar borra fókuszáló kínálatból. Marcival a polcnál válogattunk, miközben az asztalnál egy tényleg hozzáértő pincér ajánlott decire is fogyasztható borokat.

Egy szombat este Budapesten - 1. rész

Első egyenesünk végén az új kis Soho, a Király utca nyakszirtjének megkukkantása volt, a cél egy-két pohár bor elfogyasztása volt, de ehhez mindenképpen egy fedett helyet igyekeztünk találni. Az időjárás kellemes koratavaszi volt, persze így a tél érzésével a hátunk mögött. Hogy mennyire hatott ránk a Borjour metafizikai síkja nem tudom, hiszen azt a rendezvényt mi nem vállaltuk be, de valahogy a levegőben éreztük, hogy ma a bornak kell a főszerepben lennie nálunk is.

Bor-neked.hu 3.0 - start

Címkék: 

Megújultunk. Végre. Nem sikerült túl gyorsan, de szerintünk érdemes volt kivárni. Az oldal teljes rendszerfrissítése mellett megújult a smink (ez még nem a végleges) és oldalszerkezet, valamint új funkciókat építettünk az oldalba. Egyelőre nem került még minden ötlet beépítésre, folyamatosan igyekeszünk a visszajelzések szerint fejleszteni az oldalt. Ezzel kapcsolatosan minden észrevételt, kreatív ötletet, javaslatot szívesen várunk. Az oldal változatlanul a magyar borokról, a bort szerető közösségről szól. Jó bor, jó egészség!

Látogatás a Skrabski Pincészetnél

Balatonalmádiról idén sem tudtunk lemaradni. Márcsak azért sem, mert a 21 nap elég hosszú idő, hogy ne járjunk arra. Végül több alkalommal is eljutottunk a strand előtt felállított faházak elé, ahol új és izgalmas pincészetekkel ismerkedtünk valamint köszöntöttük a tavalyi ismerőseinket. Első alkalommal gyorsan körbenéztünk, hogy kik az újonnan érkezők. Hála remek emlékezőtehetségünknek kiszúrtuk, hogy a Skrabski Pincészet nevével egy éve biztosan nem találkoztunk, de bevallhatjuk, hogy teljesen új név került fel a hazai borászati térképünkre.

Pannonhalmi Borvidék I. Pincefesztiválja - kvíz

Kérjük a helyes megfejtéseket legkésőbb 2011. május 26. 24.00 óráig az info [at] borneked.hu címre elküldeni. A helyes megfejtők között a pincefesztiválon beváltható nyereményeket sorsolunk ki.

1. Mikor jött létre a jelenlegi Pannonhalmi borvidék?

a. 1992
b. 1990
c. 2001

2. Mi a borvidék szlogenje?

a. „ Áldott Borvidék”
b. „Teremtett Borvidék”
c. „Hagyomány és Tradíció”

3. Mekkora a borvidék területe?

a. 550-600 ha
b. 900 ha
c. 1100 ha

Találkoztunk Pécsen, hogy megismerjük egymást

Mi kell ahhoz, hogy megálmodjuk az Olaszrizling missziót és az országos fröccstérkép megvalósítása útjára lépjünk? Leginkább kommunikáció, és legjobb mindehhez egy személyes találkozó. Kitaláltuk és megszerveztük, közösen. Ez a legnagyobb öröm mindig az alulról jövő kezdeményezések esetében. A terv tökéletes léptékű volt, ennek eredményeként 14 aktív résztvevővel lezajlott az I. borblogger találkozó, melyben a bloggerkedés mellett az országos bormarketing izgalmas témájának kivesezésén túl a saját konkrét ötleteink megbeszélésére került sor.

Koch Csaba a házban ...

Végülis elindult az év Magyarbország fronton is, nem is akárhol, nem is akárkivel. A 2011-es évet immár a Sexardicumban kezdtük, vendégünk pedig Koch Csaba borász volt, aki Hajós-Baján és Villányban is pincészetet vezet. A kóstolón 3 hajósi bor mellett 3 villányi bort kóstoltunk. Csaba közvetlen hangvétele és remek borai biztos garanciát jelentettek az idei évkezdés remek hangulatához.

I. Pannonhalmi Bormarketing konferencia tanulságai

Az előzményekhez csak annyit, hogy a Bormarketing konferencia hazánkban Sopron után Pannonhalmán is megvetette a lábát. Jól tette, szükség van erre, hiszen a régi igazság ezen a délutánon is többször elhangzott, miszerint jó bornak is kell a cégér.

A program egy Leader projekt eredményeként született. A kicsit borús péntek délutánon a Pannonhalmi Apátság új éttermének, a Viator Étterem alsó szintjén találkozott közel 80 ember, köztük sajtós, vendéglátós, marketinges és természetesen a borászok.

A nap Bor-neked-es apropója, Nagy Robi előadása volt, mely az utolsó előadásként került meghirdetésre a közösségi bormarketing témájában. Összefoglalom a nagyon elnyúlt délután élményeit.

Interjú Győrffy Zoltánnal (Pécsi Borozó)

Egy hosszabb interjúban Győrffy Zoltán, a Pécsi Borozó főszerkesztője válaszolt kérdéseinkre.

2010. háztáji eseményei

A Bor-neked.hu életének egyik legsűrűbb és az elmúlt 150 év legcsapadékosabb évét zártuk 2010-ben. Vegyük gyorsan végig mik voltak az elmúlt 12 hónap legizgalmasabb eseményei a házunk táján.
Január
A borneked.hu átállt Drupal 6-os főverzióra, újraszervezésre kerültek a tartalmak, hogy egy rendezett külsővel indulhasson az oldal a várva várt 2010-es évnek. A hónap embere mindenképpen Boros Ádám volt, akinek homlokráncai úgy simultak ki az év végére, ahogy a látogatói statisztikák újra elérték a korábbi szintet.
Február

Oldalak

Feliratkozás RSS - kobrizsa blogja csatornájára