kvíz

Nyerj 6-os pannonhalmi borválogatást!

Az előző évhez hasonlóan médiatámogatói vagyunk a Pannonhalmi Borvidéki Pincefesztiválnak. "Egy korty tradíció" A Pannonhalmi Borvidék vár téged - kóstold meg! 2012. június 9-10. Nyúl, Vaskapu

Hogy hűek maradjunk önmagunkhoz, idén is egy 4 fordulós teszt következik, melynek megfejtéséhez is adunk segítséget. Persze mindehhez Robi írásaiban kell kutakodni, de nincs is annál jobb érzés, ha tökéletes szaktudás birtokában megyünk ki a fesztiválra és kóstoljuk a borokat.

Pannonhalmi Borvidék I. Pincefesztiválja - kvíz

Kérjük a helyes megfejtéseket legkésőbb 2011. május 26. 24.00 óráig az info [at] borneked.hu címre elküldeni. A helyes megfejtők között a pincefesztiválon beváltható nyereményeket sorsolunk ki.

1. Mikor jött létre a jelenlegi Pannonhalmi borvidék?

a. 1992
b. 1990
c. 2001

2. Mi a borvidék szlogenje?

a. „ Áldott Borvidék”
b. „Teremtett Borvidék”
c. „Hagyomány és Tradíció”

3. Mekkora a borvidék területe?

a. 550-600 ha
b. 900 ha
c. 1100 ha

Véget ért a Borfesztivál kvíz - gratulálunk a nyerteseknek!

Pontosan 1 hónapja indítottuk útjára a 4 részes 7-7 kérdéses kvíz játékunkat, amire szép számú megfejtés érkezett be heti rendszerességgel. Most 1 nappal a Budavári Borfesztivál előtt kisorsoltuk az utolsó heti játékunk győztesét is, aki nem más mint Bőhm Andrea. (Az utolsó heti helyes megfejtés: a-c-b-d-c-b-c) Gratulálunk mégegyszer mindenkinek, aki küldött be válaszokat, és kiemelten Szabó Gábornak, Kovács Gergelynek, Réti Borinak és Bőhm Andreának, akik egy-egy fesztivál napijeggyel gazdagodtak.

Nyerj jegyet a Borfesztiválra! - az utolsó forduló

Immár játékunk utolsó fordulójához érkeztünk, azaz jövő héten el is kezdődik a Borfesztivál. Reméljük addigra az ősz is a szebbik arcát fogja mutatni, bár már ma is mutatkoztak pozitív jelek ennek irányába. Előző heti nyertesünk: Réti Bori, gratulálunk neki. Az utolsó kvíz játék kérdéseit is Nagy Robi állította össze, ezúton is köszönjük neki áldozatos munkáját. Íme az utolsó kérdéssor:

Beküldési határidő: 2010. szeptember. 7.
A megfejtéseket kérjük az info[kukac]borneked.hu címre küldjék el.

A harmadik forduló - a nyár utolsó hete

Túl vagyunk a felén, immár két jegy gazdára talált. Gratulálunk a múlt heti győztesünknek, Kovács Gergőnek ezúton is. Bizony befordultunk a nyár utolsó hetébe, az eheti határidőnk így szépen a hónap utolsó napjára esik. Íme a kérdések:

Beküldési határidő: 2010. augusztus. 31.
A megfejtéseket kérjük az info[kukac]borneked.hu címre küldjék el.

1.Milyen az aljkőzete a Tolnai borvidék zömének?
a. Agyag-márga
b. Márgás
c. Homokkő
d. Lösz

Nyerj jegyet a Borfesztiválra - kvíz - második forduló

Itt a második alkalom, mely lehetőséget ad boros tudásod mélyítésére, egy kis munka közbeni kikapcsolódásra és ha szerencséd is van, egy belépőjegy megnyerésére. Íme a kérdések:

Beküldési határidő: 2010. augusztus. 24.
A megfejtéseket kérjük az info[kukac]borneked.hu címre küldjék el.

1. Mikor volt az első „Budavári borfesztivál”?
a, 1991
b, 1992
c, 1990

2. Hol jellegzetes a lösz az alábbi borvidékek közül?
a, Kunság
b, Badacsony
c, Tolna

Borfesztivál kvíz - I. forduló

Már nincs egy hónap a 19. Budavári Borfesztiválig, és ígéretünkhöz híven nekikezdünk a 4 hetes kvíz sorozatunkhoz. A helyesen válaszolók között minden héten egy napijegyet sorsolunk ki.

Beküldési határidő: 2010. augusztus. 17.
A megfejtéseket kérjük az info[kukac]borneked.hu címre küldjék el.

1. Mely ország volt a meghívott vendég a 2007-es Budai Borfesztiválon?
a, Chile
b, Argentína
c, Dél-Afrika

Lassan érkező tavasz

Már azt hittük megjött, de aztán ma reggel is olyan hideg volt, hogy a billentyűk nyomkodása komoly problémát okoz az ujjaimnak. Igazából a tavasz csak megmutatta magát, hogy tudjuk van értelme mégiscsak megvárni. Persze a természetet nem olyan egyszerű becsapni, mint hinnénk. Például a szőlő növény nem dugja elő magát csak azért, mert mondjuk extra meleg van a tél végén. Szépen kivár, mert tudja, hogy mikor kell neki bizony előbújnia rügyeivel. A héten kicsit mi magunk is visszafagytunk a munkáink tengerébe.

2x1 Berlinből

Sokáig átugrottam az újságok főszerkesztői beköszöntőjét, aztán mostanában egyre gyakrabban végigolvasom a hetilapok belső első oldalát. Minivélemény, ráhangolódás, irányjelző a hét történeteinek rövid összefoglalásával. Persze az, hogy hétfő éjjel nekiesek egy új bejegyzés megírásának, még nem jelenti azt, hogy az első gondolatot magamra is vonatkoztatnám.

Utolsó jegyzet februárból

Ice Drop

Lassan lassan elovad a hó és átevezünk a márciusba. Sok nagyon örömteli dolog történt a házunk táján, ami most még nem is annyira látványos, de lassan előbújnak, mint a rügyek az aranyeső ágain. Köszönjük a Vylyan Pincészetnek, hogy elküldték nekünk a boraik fotóit és nagyon részletes leírásait. A célunk egyértelműen az, hogy könnyedén megtalálják az oldalunk látogatói az egyes borok részletes információit. Folyamatosan készítjük a borászatokkal az interjúkat.

Oldalak

Feliratkozás RSS - kvíz csatornájára