Vin-Art Pincészet

A bor művészet….mi sem gondoljuk másként, és követjük azt az utat amelyen az elődeink elindultak annak érdekében, hogy hírnevet szerezzenek a Villányi borvidéknek és megalkossák művészi szinten Nagyharsány csodálatos borait.

Nagyharsányban a Kolónia sor 56 szám alatt található egy XIX. század legvégén épült présház, melyet a Bordás család épített és benne alakította ki azt a picét ahol több mint száz éve érlelődtek a messze földön híres Villányi borvidék borai.
Ennek a megkezdett alkotásnak az emlékét és hagyományát szem előtt tartva határoztuk el, hogy nem engedjük elveszni ezt az építészeti remekművet és 2007-ben elkezdtük újjáépíteni az idők során szinte romossá vált épületet.
Természetesen elsőként a 13 méter hosszú pinceszárnyat tettük „lakhatóvá” ahová bekerültek első művészi alkotásaink, létrehoztuk a Vin Art borházat.
Hosszas tervezési és szervezési munka után 2010. június 10.-én felavattuk azt a présházat, amelyre méltán büszkék vagyunk. Kiváló szakemberek keze munkája alapján sikerült olyanná varázsolni amilyennek elődeink egyszer régen megálmodták és megépítették. Úgy érezzük, ezzel az alkotásunkkal méltó módon emlékezhetünk azokra, akik hírnevet szereztek a Villányi történelmi borvidéknek és Nagyharsánynak.
Természetesen igyekszünk folytatni elődeink által megkezdett utat, első boraink kiváló eredményeket értek el a rangos hazai és külföldi borversenyeken. Sok aranyérmes helyezés közül csak néhányat említenénk:
Nagyharsányi Champion díj 2010., Pannon Bormustra Csúcsbora 2010.,Prestige Reserve Borválogatás Grand Avard Nagydíja és a Vinagora nemzetközi borverseny Aranyérme.
Szeretnénk megmutatni minden borszerető és borkedvelő embernek Borainkat, azokat amelyeket a természet alkotott, amelyek magukban hordozzák a tél komorságát a tavasz lendületét a nyár perzselő melegségét az ősz színes varázsát és a kiváló borászunk szakértelmét és odaadó munkáját.