A frissesség megőrzése érdekében a szőlőt korábban szüreteltük, mint ahogyan az a vörösboroknál szokás.
TERMŐHELY
Villányi borvidék
Városhegy és Mandolás dűlő
Plató és déli fekvés 
TALAJ
Mészkő alapkőzeten löszös-agyagos termőtalaj 
SZŐLŐÜLTETVÉNY
Ültetési sűrűség: 1,8 m x 0,8 m
MŰVELÉSI FORMA: Alacsony kordon
ÉVJÁRAT - 2009
Átlagos tél, korai virágzás, változatos nyár. Korai szüret, egyenletes meleg, száraz ősz. Gyümölcsösebb borok születtek szép savtartalommal.
SZÜRET - 2009
Augusztus 27- szeptember 10-ig
15 kilogrammos ládákba, kézzel szedve.
TERHELÉS: 35-60 hl/Ha
BORKÉSZÍTÉS-ÉRLELÉS
A frissesség megőrzése érdekében a szőlőt korábban szüreteltük, mint ahogyan az a vörösboroknál szokás. A szőlőt bogyózás után lehűtöttük és rögtön kipréseltük. Ennek köszönhető a bor világos, rózsaszínes tónusa. Hűtött tartályokban (16 és 20°C-on) történt az erjesztés és később a tárolás is, hogy a bor természetes széndioxid-tartalmát megőrizzük, ami sokkal finomabb, kellemesebb savérzetet ad, mint a mesterségesen hozzáadott CO2.
PALACKOZVA 2009. októbertől
ANALITIKA
Alkohol: 12,70 %
Titrálhatósav-tartalom: 6,9 g/l
Invertcukor-tartalom: 1,0 g/l
    * A ROSÉ
    * Mindenki kedveli
    * Könnyed, üde, élénk savú
    * Friss és szomjoltó
    * Lendületes nyári bor
    * Korai szüretelésű kékszőlőből készül
    * Természetesen megőrzött szénsav-tartalommal
    * Illatos
    * Pirosbogyós gyümölcsökkel
    * Jól behűtve könnyű ételek, saláták és szárnyas sültek elmaradhatatlan kísérője
SZŐLŐFAJTÁK
Merlot és Kadarka
FŐBORÁSZ: Ipacs Szabó István
KÓSTOLÁSI JEGYZET
Rosé borunkat a lédús és kedves merlot és a fűszeres kadarka házasítása adja. Könnyed és illatos, friss és szomjoltó - ízig-vérig rosé.
FOGYASZTÁSI HŐMÉRSÉKLET
9-10 ˚C
ÉTELPÁROSÍTÁS
Jól behűtve kitűnő aperitív; könnyű ételek, saláták és szárnyas sültek elmaradhatatlan kísérője.
TÁROLÁS
Fiatalon, frissen esik a legjobban.





_2010c077.jpg?itok=mTa4LtoD)
_2011e032.jpg?itok=wQQGWoUT)

















