E házasítást a magyar fajtákra hegyeztük ki, lendületét, húsos gyümölcsösségét a Kékfrankos, a Kadarka és a Zweigelt adja, amihez a Merlot szolgál alapul. Lendületes, tartalmas, húsos gyümölcsös, illatában a szeder, feketeribizli, érett meggy jegyeivel.
A mondabeli Ördög szerethető – kívánjuk, hogy ez az újdonságunk is az legyen!
TERMŐHELY
Villányi borvidék
Mandolás és Városhegy dűlő
Déli és dél-nyugati fekvésű
TALAJ
Mészkő alapkőzeten löszös-agyagos termőtalaj
SZŐLŐÜLTETVÉNY
2001-ben és 2002-ben telepített.
Ültetési sűrűség: 1,8 m x 0,8 m
MŰVELÉSI FORMA: alacsony kordon
ÉVJÁRAT - 2007
Az eddigi legmelegebb tél, korai fakadással és május végi virágzással. Júliusi forróság rekordmeleggel, majd jótékony augusztusi esők után száraz, meleg ősz.
SZÜRET
Szeptember 6- október 10-ig. 15 kilogrammos ládákba, kézzel szedve.
TERHELÉS: 38 hl/Ha
FAJTÁK
Kékfrankos 35%
Zweigelt 25%,
Kadarka 20%,
Merlot 20%
BORKÉSZÍTÉS-ÉRLELÉS
Az egyes szőlőfajtákat külön dolgoztuk fel és külön vinifikáltuk. A kadarka, kékfrankos és zweigelt erjesztése hasonló módon – rövidebb héjon tartással – történt, míg a merlot intenzívebb extrakciót kapott. A bor érlelése idősebb barrique hordókban (1/3) és ászokhordókban (2/3) történt. A hordók zempléni és mecseki tölgyből készültek.
A bort egy év után palackoztuk.
ANALITIKA
Alkohol: 13,75%
Titrálhatósav-tartalom: 5,6 g/l
Invertcukor-tartalom: 1,6 g/l
PALACKOZVA 2009. január
* Villány ördöge
* A kísértés maga
* Őserő, mely a mélyből fakad és rabul ejt
* Nem kell hozzá külön alkalom, hogy az Ördögöt igyuk
* Magyar fajtákból házasítva
* A barrique hordós érlelés teszi igazi ördöggé
* Kékfrankos, kadarka és zweigelt házasítása, merlot alapon
* Illata szeder, feketeribizli, érett meggy
* Csirkepaprikás minimum dukál mellé
FŐBORÁSZ: Ipacs Szabó István
KÓSTOLÁSI JEGYZET
Őserő, mely a mélyből fakad és rabul ejt.
E házasítást a magyar fajtákra hegyeztük ki, lendületét, húsos gyümölcsösségét a Kékfrankos, a Kadarka és a Zweigelt adja, amihez a Merlot szolgál alapul. Lendületes, tartalmas, húsos gyümölcsös, illatában a szeder, feketeribizli, érett meggy jegyeivel.
A mondabeli Ördög szerethető – kívánjuk, hogy ez az újdonságunk is az legyen!
FOGYASZTÁSI HŐMÉRSÉKLET
14-15 ˚C
ÉTELPÁROSÍTÁS
Csirkepaprikás minimum dukál mellé! Kitűnő paprikás ételekhez, olasz pastákhoz, sültekhez, ragukhoz és nem túl erős ízű sajtokhoz.
TÁROLÁS
Hosszú palackérlelést nem igényel, fiatalon is szép arcát mutatja.