Reduktív bor, ezért a könnyedebb műfaj kedvelőinek ajánljuk. Rajnai Rizling és Olaszrizling házasítása, melyben a citrusos üde zamatok társulnak a szép, határozott savgerinccel.
TERMŐHELY
Villányi borvidék
Pillangó és Dobogó dűlő, déli és dél-nyugati fekvésű
TALAJ
Mészkő alapkőzeten löszös-agyagos termőtalaj
SZŐLŐÜLTETVÉNY
1992-ben telepített. Ültetési sűrűség: 3 m x 1 m
MŰVELÉSI FORMA: Guyot
ÉVJÁRAT-2008
Átlagos tél, korai virágzás majd zsendülés. Korai szüret szeptemberi meleg- és hidegrekorddal, szép október. A borok intenzív gyümölcsösek, egyensúlyosak elegáns sav-és csersav-tartalommal.
SZÜRET
A rajnai rizling 2008. szeptember 10-én
Az olaszrizling 2008. szeptember 11-én
15 kilogrammos ládákba, kézzel szedve.
TERHELÉS: 53 hl/Ha
A FAJTÁK:
Rajnai rizling (60%)
Olaszrizling (40%)
BORKÉSZÍTÉS-ÉRLELÉS
A szőlőfajtákat külön vinifikáltuk. A mustot ülepítést és derítést követően, 16-20°C fokon erjesztettük. A borban nem bontottuk le az almasavat, ezért megtartotta természetes, friss savait. A két tételt az alkoholos erjedést követően házasítottuk, majd négy hónap után palackoztuk. Reduktív iskolázású borunk, ezzel az (oxigéntől elzárt) eljárással őrizzük meg könnyedségét, friss, illatos gyümölcsösségét.
PALACKOZVA 2008. decemberétől
ANALITIKA
Alkohol: 12,34 %
Titrálhatósav-tartalom: 6,5 g/l
Invertcukor-tartalom: 2,1 g/l
* Egyszerűen testesíti meg a „mindennapok borát”
* Friss, üde, illatos
* Reduktív bor
* Olaszrizling és rajnai rizling házasítása
* Vibráló, gyümölcsökben gazdag
* Illat- és ízvilága a citrusféléket idézi
* Természetesen megőrzött szénsav-tartalommal
* Jól behűtve kitűnő aperitív;
fehér húsok, halak, saláták
elmaradhatatlan kísérője
FŐBORÁSZ: Ipacs Szabó István
KÓSTOLÁSI JEGYZET
Friss, üde, illatos fehérbor, ami egyszerűen és testesíti meg a „mindennapok borát”.
Reduktív bor, ezért a könnyedebb műfaj kedvelőinek ajánljuk. Rajnai Rizling és Olaszrizling házasítása, melyben a citrusos üde zamatok társulnak a szép, határozott savgerinccel.
FOGYASZTÁSI HŐMÉRSÉKLET
Jól behűtve 9-10˚C-on ajánlott fogyasztani.
ÉTELPÁROSÍTÁS
Jól behűtve kitűnő aperitív; fehér húsok, halak, saláták kísérője.
TÁROLÁS
Fiatalon, frissen esik a legjobban!