Borfesztivál

Nyerj 6-os pannonhalmi borválogatást!

Az előző évhez hasonlóan médiatámogatói vagyunk a Pannonhalmi Borvidéki Pincefesztiválnak. "Egy korty tradíció" A Pannonhalmi Borvidék vár téged - kóstold meg! 2012. június 9-10. Nyúl, Vaskapu

Hogy hűek maradjunk önmagunkhoz, idén is egy 4 fordulós teszt következik, melynek megfejtéséhez is adunk segítséget. Persze mindehhez Robi írásaiban kell kutakodni, de nincs is annál jobb érzés, ha tökéletes szaktudás birtokában megyünk ki a fesztiválra és kóstoljuk a borokat.

Etyeket is megjártuk

Hirtelen változott a hétvégi programunk, miután a szombat délelőtt még munkával telt. Így a délután fogtuk a pénztárcánkat és elindultunk a Budapesthez legközelebbi borvidék, legbeharangozotabb boros fesztiváljára, Etyekre, a Kezes-Lábos fesztiválra. A Kelenföldi buszpályaudvarról gyorsított járatokkal lehetett könnyedén kijutni, ahol már sejthető volt, hogy idén is jól sikerült a hírverés, illetve, hogy egyre többen kedvelik az ilyen evős-ivós korzózós programokat.

Borkavalkád a Budai Várban

Bevallom, ez volt az első alkalom, hogy a Budavári Borfesztiválon jártam. Összefoglalva a cikk elején a múlt heti akciónk tapasztalatát: Pont azt kaptuk amire számítottunk, egy kicsit talán többet is, hiszen ezen az estén ránkkacsintott a nap és remek időben élvezhettük a hazai boros megmozdulások legnagyobbikát. Egy réteggel mélyebre ásva elmondható azért, hogy a Budavári Borfesztivál nem olcsó mulatság, a vaskosabb belépőhöz pohár biztosan, koncertek, gyönyörű panoráma és ki-ki pénztárcájához igazodó boros élmények társulhatnak ezen a megarendezvényen.

Véget ért a Borfesztivál kvíz - gratulálunk a nyerteseknek!

Pontosan 1 hónapja indítottuk útjára a 4 részes 7-7 kérdéses kvíz játékunkat, amire szép számú megfejtés érkezett be heti rendszerességgel. Most 1 nappal a Budavári Borfesztivál előtt kisorsoltuk az utolsó heti játékunk győztesét is, aki nem más mint Bőhm Andrea. (Az utolsó heti helyes megfejtés: a-c-b-d-c-b-c) Gratulálunk mégegyszer mindenkinek, aki küldött be válaszokat, és kiemelten Szabó Gábornak, Kovács Gergelynek, Réti Borinak és Bőhm Andreának, akik egy-egy fesztivál napijeggyel gazdagodtak.

A Széchenyi tér bormámoros estéi - III. Győri Bornapok

Mint már többször írtam, a Bor-neked.hu Győrből indult, így egy győri borfesztivál különösen megdobogtatja szívem. Ilyenkor Robival vállunkra vesszük a belvárost és körbeutaztajuk magunkat az egyre bővülő és színvonalában emelkedő rendezvény estéin. Így sikerült Robinak egy csütörtök estét, nekem egy péntek estét és közösen egy vasárnap estét abszolválnunk a felújított térre berendezkedő szép pavilonok között, poharainkat szorongatva borról borra szállnunk.

Nyerj jegyet a Borfesztiválra! - az utolsó forduló

Immár játékunk utolsó fordulójához érkeztünk, azaz jövő héten el is kezdődik a Borfesztivál. Reméljük addigra az ősz is a szebbik arcát fogja mutatni, bár már ma is mutatkoztak pozitív jelek ennek irányába. Előző heti nyertesünk: Réti Bori, gratulálunk neki. Az utolsó kvíz játék kérdéseit is Nagy Robi állította össze, ezúton is köszönjük neki áldozatos munkáját. Íme az utolsó kérdéssor:

Beküldési határidő: 2010. szeptember. 7.
A megfejtéseket kérjük az info[kukac]borneked.hu címre küldjék el.

A harmadik forduló - a nyár utolsó hete

Túl vagyunk a felén, immár két jegy gazdára talált. Gratulálunk a múlt heti győztesünknek, Kovács Gergőnek ezúton is. Bizony befordultunk a nyár utolsó hetébe, az eheti határidőnk így szépen a hónap utolsó napjára esik. Íme a kérdések:

Beküldési határidő: 2010. augusztus. 31.
A megfejtéseket kérjük az info[kukac]borneked.hu címre küldjék el.

1.Milyen az aljkőzete a Tolnai borvidék zömének?
a. Agyag-márga
b. Márgás
c. Homokkő
d. Lösz

Borfesztivál Balatonalmádiban

Az úgy történt, hogy az idő csak múlt. Egykoron ezen a helyen a híres "Gombák vendéglátóegységek" homályba vesző ősi szelleme idézte meg fiatalkori önmagunkat, most pedig a strandról kisétálva ütköztünk bele boros jövőképünkbe. Körülöttünk az EU által támogatott faházak, közéen sörpadok és a lemenő nap sugarai. Egy darab sajt, aztán indul a körjárat. Árak: 4oo Ft a pohár betétdíj, borok decije: 2oo-4oo, nagyátlagban 3oo Ft.

Nyerj jegyet a Borfesztiválra - kvíz - második forduló

Itt a második alkalom, mely lehetőséget ad boros tudásod mélyítésére, egy kis munka közbeni kikapcsolódásra és ha szerencséd is van, egy belépőjegy megnyerésére. Íme a kérdések:

Beküldési határidő: 2010. augusztus. 24.
A megfejtéseket kérjük az info[kukac]borneked.hu címre küldjék el.

1. Mikor volt az első „Budavári borfesztivál”?
a, 1991
b, 1992
c, 1990

2. Hol jellegzetes a lösz az alábbi borvidékek közül?
a, Kunság
b, Badacsony
c, Tolna

Borfesztivál kvíz - I. forduló

Már nincs egy hónap a 19. Budavári Borfesztiválig, és ígéretünkhöz híven nekikezdünk a 4 hetes kvíz sorozatunkhoz. A helyesen válaszolók között minden héten egy napijegyet sorsolunk ki.

Beküldési határidő: 2010. augusztus. 17.
A megfejtéseket kérjük az info[kukac]borneked.hu címre küldjék el.

1. Mely ország volt a meghívott vendég a 2007-es Budai Borfesztiválon?
a, Chile
b, Argentína
c, Dél-Afrika

Oldalak

Feliratkozás RSS - Borfesztivál csatornájára