A szőlőalapanyagot HÁROM dűlő – Széldomb-Tavaszó-Babszökő – szolgáltatja. E három ültetvény a termőterülete merlot, pinot noir és cabernet franc fajtáinknak.
Az érett termést a fajták eltérő igényeinek megfelelő szüreti időpontban szedtük. Az erjedés acéltartályban zajlott mintegy háromhetes héjontartással. A préselést követő almasavbontás és az ezután következő, 8-11 hónapig tartó érlelés másodtöltésű barrique-típusú hordókban történt.
Ez idő alatt vált italunk rubinszínű zamatos vörösborrá, amelyben a pinot noir mellett a merlot dominál, míg a bor gerincét alkotó fajtákat szépen egészíti ki a cabernet franc.
A bor cseresznyés, ribizlis illatvilágát a kisfahordós érlelés finom fahéjas fűszerei teszik teljessé.
Lágy tannintartalma közepes testet kölcsönöz a házasításnak, amely igazán jóivásúvá teszi azt.
Borunk jellege elsősorban sültekhez, raguhoz, sajtokhoz teszi magát ajánlhatóvá, fogyasztási hőmérsékletként pedig a 16-18°C-ot javasoljuk.