Az alapanyagul szolgáló ültetvények legfiatalabbjai is termőre fordultak s termőegyensúlyba kerültek. A szőlőtőkék gyökérzetének mélyrehatolásával három dűlőnk (Széldomb-Tavaszó-Babszökő) lassan-lassan lehetőséget kap arra, hogy karakterüket kifejezésre juttathassák az alapborokban is. Az ezt követő házasítás ettől válik teljessé, színesebbé és izgalmasabbá.
A legújabb évjáratot megjelenésében érett bíbor szín jellemzi, sokrétű illatában pedig a pirosgyümölcsök a cseresznyével kezdődnek és meggyen át fordulnak az éréssel a finom bőr irányába.
Kóstoláskor megjelenik az ízben a fajta minden szépsége!
Az évjárat adta szép fajtajelleges savak kiválóan szolgálják a gyümölcskomponensek szilárd alapját. Pirosbogyós gyümölcsízei komplex fűszervilággal társulnak, finom tanninjai ötvöződnek az elegáns hordóhasználattal.
Összhatásában a meszes talajkarakter által biztosított sima, krémes testtel találkozunk.
A bor ízlelésével mindezen alkotók mélyülnek majd tovább s alkotnak gazdag, tipikus, mégis jellemzően pannonhalmi formát.