Az időjárási feltételek egyértelműen a fehér fajtáknak kedveztek a vegetáció folyamán. Bár a tavasz és a koranyár meleg volt, a nyárutó elmarad a szokásos hősokktól. Ez tette lehetővé az illatvilág szempontjából nélkülözhetetlen savszerkezet megtartását, egyben a koncentrált fajtajegyek kialakulását. Sajnos az őszi kiegyenlített meleg is elmaradt s helyette csapadékos periódus következett.
Birtokunk bár két különböző dűlőben is bír e fajta ültetvényével, a nyár közepén sújtó jégvihar következtében csak a ravazdi Tavaszó-dűlő szolgáltatott alapanyagot a szüreti munkához. A Tavaszó hűvös fekvése és fehéragyag-talaja ugyanakkor jól szolgálja a fajtakarakter érvényesülését.
A szeptember 15-i szüret pincébe érkező fürtjeit első lépésben bogyóztuk-zúztuk, majd 48 órás héjonáztatás következett 5°C hőmérsékleten. A préselt mustot tisztítás után erjesztettük, majd 2,5 hónapig finomseprőn tartottuk.
Borunk élénk savvilágú, tipikus fajtajegyeket hordozó üde nyári ital. Illatában a vegetális, zöld, növényi-füves jegyek keverednek a zöldalma és nyári körte illatjegyeivel. Ízében páratlan kiegészítője zöldségköreteknek és édesvízi vagy tengeri halakból készült ételeknek, mindemellett egyszerűen kiváló kísérője a nyárnak!