Maga az évjárat is színesítette borunkat. 2007 kiegyenlített hűvös nyara megtartotta boraink savszerkezetét, ami jelentős segítség volt az érlelés során.
A feldolgozott alapanyagot egyöntetűen technológiai érésben szedtük. Válogatott fürtjeinkből egészfürtből préselve nyertünk mustot, amit a pinot blanc kivételével 500 liter űrtartalmú fahordóba fejtettünk, fehérburgundinkat pedig acéltartályban erjesztettük.
Kierjedt boraink mindkét esetben almasav-bontáson estek át, míg az érlelés 8 hónapon keresztül tartott az erjedés helyén.
Házasításunk chardonnay-dominanciája (50%) a pinot blanc jelentős befolyásával (40%) alkot burgundi típusú fehérbor-alapot. Ezt egészíti ki az olaszrizling és a viognier sajátos jegyeivel.
Borunkban a korábbi évjáratokhoz képest jelentősen csökkent az újfahordó aránya, így ízben, zamatban is nagyobb hangsúly kerül a bor érlelt gyümölcsaromáira és meszes ásványosságára, ugyanakkor krémességét, vajasságát a finomseprőn történő hosszú érlelése adja.
Komplexitásával válik jól érlelhetővé illetve grillételek és erdei gombás köretek tökéletes kísérőjévé.