Rosénk egy házasított bor, amelyet 50%-ban pinot noir, 25-25%-ban pedig merlot és cabernet franc alkot.
A nyárelő tökéletes viszonyokat biztosított a szőlő szép fejlődéséhez, a nyárközép kedvezőtlen időjárási eseményei azonban egyes kékszőlő-ültetvényeinket károsították. Ezekről a területekről előszürettel takarítottuk be a szőlőfürtöket, mivel ebben az érettségi állapotban hordozták a rosékészítéshez leginkább kívánatos íz- és aromaanyagokat illetve savtartalmat.
A borkészítés alapjául szolgáló must másik hányada vöröscefrénk héjonáztatásának elején léelvétellel keletkezett. Ezen mennyiség adja a bor telt ízét, krémességét.
Házasításunkban a három fajtából a pinot noir érdeme a friss és üde savvilág, míg a merlot és cabernet franc fajtáktól a mélyebb pirosgyümölcsös illatok származnak, epertől az érett málnáig.
Borunk így lehet egyszerre üdítő hatású nyári ital s a gasztronómiai ételkínálatot kiegészítő, széleskörűen alkalmazható Jolly Joker is.