Az évjáratra leginkább a koraiság a jellemző, ami természetesen megjelenik a borunk alkotóeleméül szolgáló szőlőfajtákon is.
Szüretünk az egyik fő alkotó a Fűszeres Tramini szedésével kezdődött, amit a Királyleányka szorosan követett. Minden fajtát egyenletes, szép érésben, tervszerűen tudtuk betakarítni.
A feldolgozást követően préselt mustunkat acéltartályban erjesztettük, alacsony hőmérsékleten. Kierjedt újboraink nagyszerű alapanyagot szolgáltattak a házasítás elvégzéséhez. A többéves gyakorlatnak megfelelően borunk alapját a Királyleányka adja mintegy 50 %- ban. Ez borunk savgerince s egyben ez kölcsönzi a frissességet is az italnak.
A Fűszeres Tramini nevéhez hűen aromaképleteivel gazdagít, s egyben emlékeit idézi a nyári virágok illatvilágának.
Rendhagyó fajta, de egyben a harmadik alkotóeleme borunknak a Pinot Blanc. Egyszerre tudja közvetíteni fajtaegységével a nyárutó fehérhúsú gyümölcseit, s mély eleganciáját.
Hetedik újborunk méltó előhírnöke az évjáratnak!
Sokszínűen gazdag illatvilágú. A beköszönő friss, üde illatjegyeket a második vonalban a mély, meleg egyben elegáns tisztaság jellemzi.
Ízében az évjáratra olya jellemző buja gazdagság jelenik meg több rétegben. Egyszerre ad ízelítőt a nyári körte, fehérhúsú őszibarack íz jegyeiből, s mutat a beérett gyümölcsízvilág krémes, egzotikus voltára.
Mindezt érzékeny savegyensúlyban, kerek harmóniában…