Lassan érkező tavasz

Már azt hittük megjött, de aztán ma reggel is olyan hideg volt, hogy a billentyűk nyomkodása komoly problémát okoz az ujjaimnak. Igazából a tavasz csak megmutatta magát, hogy tudjuk van értelme mégiscsak megvárni. Persze a természetet nem olyan egyszerű becsapni, mint hinnénk. Például a szőlő növény nem dugja elő magát csak azért, mert mondjuk extra meleg van a tél végén. Szépen kivár, mert tudja, hogy mikor kell neki bizony előbújnia rügyeivel. A héten kicsit mi magunk is visszafagytunk a munkáink tengerébe. De tegnap végre eljutottam Fertőrákosra, és elámultam micsoda remek vidék is ez a Soproni borvidék tóparti körzete. Fagyott sorokba rendeződve nézték a tőkék a távolba nyúló nádast. A tegnapi nőnap dátuma - harmadik hó nyolc - pedig újabb misztikus számkombináció. Kettő a harmadikon, az pont nyolc.

(Tudom, hogy a kettesről nem juthat eszembe a nő, de bizony ezt most vállalom. Én a személyi számok varázslatos világában cseperedtem fel :-) Így nem is lehet más a nyertes, mint a második kvíz megfejtőnk és a harmadik új regisztrálónk. Azaz: Bősze Lívia és az új regisztrálók közötti győztes: Édenné Széll Judit. Gratulálunk a női győzteseinknek!

Újabb kvíz kérdéseink - 2010/8

  1. Mik voltak azok a "kapéleion"-ok?
  2. Hol és milyen szőlőből készült a világhírű vörös aszúbor?
  3. Mi a Kunsági borvidék szlogenje?

A válaszokat a info [kukac] borneked.hu címre várjuk 2010. március 15-ig.

A kvíz játékunk kérdései és válaszai >>

Az új regisztrálók között abban az esetben sorsolunk, ha tudjuk, hogy tudunk nekik adni valamit. :-) Ha tudunk, akkor 2010. március 16-án is sorsolunk.