Villányi Olaszrizling

2007
Szárazsági fok: 
Száraz
Árfekvés: 
Közepes
Borfajta: 
Fehérbor
Pincészet: 
Wassmann Pincészet
Borvidék: 
Villány
Szőlőfajta: 
Olaszrizling
“Hetyke” Halak, spárgás ételek állnak neki a legjobban.

Szüret és borkészítés:
A szeptember 13.-án, 19 mustfokkal szüretelt bor reduktiv eljárással készült.

Tiszta citromsárga szín. Érett és intensív illat. Fehér gyümölcsök, alma, éss hárs is bujkál benne. Ízvilágában feltünik némi citrusosság is. Friss, hetyke, üde, arányos bor, egyértelmü rizlinges karakterrel.

Alkohol: 12,75 % V/V. Cukor: 1,4 g/l. Sav: 5,6 g/l. Összes kén: 43 mg/l

Biobor
Ellenőrizte: Biokontroll Hungária Kht. HU-ÖKO-01.