“Az esküvő bor“
Szüret és borkészítés:
A Kékfrankos-szüret szeptember 14.-én megtörtént, 21 mustfokkal, a Merlot pedig szeptember 19.-én 21 mustfokkal. Jó két hétig a törköly együtt voltak és akkor 21 hónapig régi tölgyhordókban és 3-éves burgundi barriquehordókban érleltek.
Egy mélyreható bor, mely titkait megfejtve kortyonként tárja fel.
A gránátvörös színe és a gyümölcsös zamata felébreszti az érzékeinket.
A szájban először a Merlot teljes bársonyossága bontakozik ki, majd a
Kékfrankos üdíto aromája. Terroir pur. Az utóillatok újra sötét bogyósgyümölcsökre emlékeztetnek, hosszú lemenetellel lágy csokoládés pirított ízekkel.
Legfinomobb szarvassal, libával.
Alkohol: 12,51 % V/V. Cukor: 1,0 g/l. Sav: 5,2 g/l. Összes kén: 101 mg/l.
Biobor.
Ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. HU-ÖKO-01.