Olaszrizling

2008
Szárazsági fok: 
Száraz
Árfekvés: 
Magas
Borfajta: 
Fehérbor
Pincészet: 
Orsolya Pince
Borvidék: 
Eger
Szőlőfajta: 
Olaszrizling
Az ostorosi Tag dűlőből származó, részben túlérett aszúsodott bogyókat is tartalmazó bor.

500 literes, 3. töltésű tölgyfahordóban erjedt, és abban is érlelődött 10 hónapon át. Illatban és ízben is túlérett jegyeket vonultat fel, a magas alkoholt kiválóan ellensúlyozza a bor testessége és savtartalma. Fogyasztását pincehőmérsékletnél kicsit alacsonyabb 9-10 fokon ajánljuk. Az olaszrizling egy eddig kevésbé ismert arcát mutatja, a bort kóstolva megtapasztaljuk, hogy ebbőla fajtából is lehet nagy, szélesen hömpölygő bort készíteni. Olaszrizling rajongóknak közelező tétel!