Több, mint 20 évig a pannonhalmi szövetkezet borászati vezetőjeként dolgoztam, közben munka mellett megszereztem a borászati és italtechnológus szakmérnöki diplomát. Szakmérnöki diplomamunkámban (1986) elsőként dolgoztam fel a Pannonhalmi- Sokoróaljai dombság szőlő- bortermelésének ezeréves múltját, amely munkára támaszkodva kezdeményeztük a régió önálló történelmi borvidékké nyilvánítását.
A családból a vállalkozás munkájában még két lányom (Hajnalka, Orsolya) és a vőm (Lukács Róbert) veszi ki a részét.
Szőlőtermelés, új telepítések
Jelenleg 30 ha saját tulajdonú szőlőt művelünk, amelyből 26 ha termő ültetvény. A fajtaösszetétel a borvidékre jellemző: Olaszrizling, Rizlingszilváni, Királyleányka, Chardonnay, Zefir, Cabernet sauvignon, Merlot. A szőlő alapanyag biztosítása és a fajtaválaszték bővítése (Irsai Olivér, Rajnai rizling, Tramini) céljából a borvidéken további 20 ha ültetvény termését vásároljuk fel évente.
Az egyes függöny művelésmódot az új ültetvényekben fokozatosan a magasabb tőkeszámú, kisebb egyedi terhelésű középmagas kordon váltja fel.
Forrás: www.pannonborhaz.hu