Milcsák Pince

Pincészetünket 1989-ben alapítottuk családi vállalkozásként. 2006-ban jelentünk meg első palackozott borainkkal a piacon. Szőlőültetvényeink az Etyek-Budai borvidéken találhatók, Bicskén a Galagonyás dűlőben. Jelenleg több mint 1.5 hektáros saját szőlőterületből, a hozzá tartozó pincéből, feldolgozóból és melléképületekből áll a pincészetünk.

Pincészetünket 1989-ben alapítottuk családi vállalkozásként. Az első időkben kizárólag családi fogyasztásra készítettük a borokat.

Napjainkban Milcsák Zoltán végzett borászunk főfoglalkozásban vezeti a családi pincészetet, maradék idejét családjának szenteli. Több borversenyen is eredményesen szerepelt.

Szőlőültetvényeink az Etyek-Budai borvidéken találhatók, Bicskén a Galagonyás dűlőben. Jelenleg több mint 1.5 hektáros saját szőlőterületből, a hozzá tartozó pincéből, feldolgozóból és melléképületekből áll a pincészetünk. Területeinket folyamatosan bővítjük. A Galagonyás dűlő szerkezeti adottságai kis parcellái lehetőséget adnak a folyamatos növekedésre, telepítésre.

Éves kapacitásunk 8-10 000 palack. A borokat a modern technológia felhasználásával, de a tradicionális kézműves alapokra építve ászokhordós érleléssel készítjük.

Két fő fajtával rendelkezünk, Merlot és Kékfrankos. Ezekből készítünk borokat, valamint végzünk még kis mennyiségű felvásárlást, a környező jó minőségű dűlőbéli szőlőkből.

Borainkat megkóstolhatja jó barátunk, Mérei Béla pincészetében Etyeken, ahol az év minden napján szeretettel várjuk, borvacsorákra és egyéb rendezvényekre. www.mereipince.hu

A pincészet borai

2007