Merlot

2007
Szárazsági fok: 
Száraz
Árfekvés: 
Közepes
Borfajta: 
Vörösbor
Pincészet: 
Milcsák Pince
Borvidék: 
Etyek-Buda
Szőlőfajta: 
Merlot
Kellemesen sötétvörös árnyalatú, nagytestű, érett, magas tannin- és közepes savtartalmú vörösbor, amelyben a gyümölcsösséget füstös jegyek egészítik ki. Megtalálhatók benne az erdei gyümölcsök, de bizonyos citrusfélék is. Ígéretes, már fiatalon jelentőségteljes bor.

Saját telepítésű és nevelésű új ültetvényünkön nagyon jó minőségű és kiváló állapotú szőlőben termett a 2007 évben. Időjárását tekintve egy átlagos évnek lehet jellemezni a 2007-es. A virágzás és a fürtzáródás kedvező volt az alacsony tőketerhelésnek megfelelően szépen kötött és vállas, tömör fürtök jöttek létre. A rövid nagy meleg nem terhelte meg túlságosan a növényt.

A szüret és a feldolgozást a legalkalmasabb cukor-sav arányban hajtottuk végre két nap alatt. A bor kétszer fejtett, derített és szűretlen állapotban, ászokhordókban érik, 300-500 literesekben.

Kellemesen sötétvörös árnyalatú, nagytestű, érett, magas tannin- és közepes savtartalmú bor, amelyben a gyümölcsösséget füstös jegyek egészítik ki. Megtalálhatók benne az erdei gyümölcsök, de bizonyos citrusfélék is. Ígéretes, már fiatalon jelentőségteljes bor. Az illat csak lassan bontakozik ki, de az íz áradó, telt, s gyümölcsösség jellemzi.

Must
Mustfok: 20 MMo
Titrálható sav-tartalom: 7,6 g/l

Bor
Alkohol: 12,12 %V/V
Extraakt: 27,6 g/l
Inert-cukortartalom: 1,6 g/l
Titrálható sav-tartalom: 5,6 g/l
Összes kéntartalom: 80 mg/l
Szabad kén tartalom: 40 mg/l
Illósav tartalom: 0,42 g/l

A pincészet többi bora

2007