Saját telepítésű és nevelésű új ültetvényünkön nagyon jó minőségű és kiváló állapotú szőlőben termett a 2007 évben. Időjárását tekintve egy átlagos évnek lehet jellemezni a 2007-es. A virágzás és a fürtzáródás kedvező volt az alacsony tőketerhelésnek megfelelően szépen kötött és vállas, tömör fürtök jöttek létre. A rövid nagy meleg nem terhelte meg túlságosan a növényt.
A szüret és a feldolgozást a legalkalmasabb cukor-sav arányban hajtottuk végre két nap alatt. A bor kétszer fejtett, derített és szűretlen állapotban, ászokhordókban érik, 300-500 literesekben.
Kellemesen sötétvörös árnyalatú, nagytestű, érett, magas tannin- és közepes savtartalmú bor, amelyben a gyümölcsösséget füstös jegyek egészítik ki. Megtalálhatók benne az erdei gyümölcsök, de bizonyos citrusfélék is. Ígéretes, már fiatalon jelentőségteljes bor. Az illat csak lassan bontakozik ki, de az íz áradó, telt, s gyümölcsösség jellemzi.
Must
Mustfok: 20 MMo
Titrálható sav-tartalom: 7,6 g/l
Bor
Alkohol: 12,12 %V/V
Extraakt: 27,6 g/l
Inert-cukortartalom: 1,6 g/l
Titrálható sav-tartalom: 5,6 g/l
Összes kéntartalom: 80 mg/l
Szabad kén tartalom: 40 mg/l
Illósav tartalom: 0,42 g/l