Megkóstoltuk Dél-Balatont is

Immáron negyedik alkalommal találkozott a folyamatosan új tagokkal bővülő Magyarbország csapata. Ismét a Borkápolna adta a tökéletes helyszínt Dél-Balaton borainak kóstolásához, mely hivatalosan a Balatonboglári borvidék nevet viseli. A borvidék a nagyobbak közé sorolható, egyike a Balatont körülvevő 4 borvidéknek. A szocialista nagyüzem időszakából ismertté vált BB birodalom alapjain újjáéledő borvidéken már 2 "Év borászát" is megválasztottak, akik közül mi Konyári János 2 borát is megkóstoltuk. Hozzá csatlakoztak az estén Légli, Ikon és Bujdosó Pincészet borai.

A bőséges földrajzi ismeretanyag "átvétele" mellett megtudhattuk, hogy a komoly pezsgő és Martini előállítás is a borvidék jelentőségét növeli. A Balaton mikroklímája, a pazar kilátás és a tó komoly turisztikai vonzereje mind-mind a Balatonboglári borvidék borainak felívelését segítik. A kóstolt borok az igazi friss bortól a könnyű és izgalmas barrique Chardonnay-kon át vezetett a János-hegyi Kékfrankosig.

Kóstolt borok:

Légli Pincészet - 333 (2009)
Ikon Borászat - Chadonnay (2008)
Légli Pincészet - Chardonnay (2007) - félig barrique
Konyári Pincészet - Rosé (2009)
Bujdosó Pincészet - Merlot (2006)
Konyári Pincészet - János-hegyi Kékfrankos (2006)

Fotók az estről >>

A következő alkalom várhatóan 2010. február 24-én SZERDÁN lesz. Részletekről a szokott módon küldünk tájékoztatást. Aki szeretne csatlakozni, az írjon az info[kukac]borneked.hu címre!