Magyarbország 2.1 - kiscsoportos történelemóra remek borokkal

Több, mint 3 hónap kihagyás után újra felvettük a borospoharakat és ezúttal az Insomnia borbolt pincéjébe merültünk alá. Tudásvágyunkat és a Pannonhalmi borvidék rejtett értékei utáni sóvárgásunkat Robi 3 órában maximálisan ki is elégítette. Az új helyszín biztosan mondhatom, hogy minden résztvevőnek bevált, nagy örömünkre szolgált, hogy a házigazdánk figyelmét is maximálisan lekötötte Robi nem egyszer teljes évszázadokat és kulturális köröket átfogó eszmefuttatása a magyar törzsek hagyományaitól a Szent Márton legendájáig.

Mindezt tette úgy, hogy nem nagyon tudtuk eldönteni egy humorestre, vagy egy masszív földrajz és történelemórán ülünk. És persze miért szeretjük igazán ezt a programot, mert kicsit ismeretlen, de annál inkább extra borokat hozott Robi ezen az estén nekünk. A nyitósor nem volt rövid, hiszen a 8 állomásos utazás végére mindenki némileg közelebb került Istenhez.

A Hangyál Pincészet két remeke (Angelus, Tündér), valamint a nagy kedvenc Vaszary: Barrique Chardonnay mellett az Év Pincészetének választott Apátsági Pincészet hordós Rajnai Rizlingje és Vörös tricollisa is bemutatásra került. Hiába, Pannonhalma borvidék mindig remek választás. Köszönjük a fotókat Zsargó Szilvinek.