Sebestyén Pincészet

1998-ban családi vállalkozásban alapított pincészetünk Magyarország egyik legjobb klimatikus adottságokkal rendelkező termőhelyén, a Szekszárdi Borvidéken helyezkedik el, ahol a szőlőtermesztés kultúrája egészen a római korig vezethető vissza. Változatos fajtaszerkezetű vidék ez, ami jelmondatában is tükröződik: „Varietas delectat” – A változatosság gyönyörködtet. Jól érzik magukat e tájon a fehér- és kékszőlő fajták, a hungarikumok és a jól ismert világfajták egyaránt.

Ez a változatosság borainkban is megmutatkozik: fajtaboraink, az Olaszrizling, Kadarka, Kékfrankos és Zweigelt mellett a borvidék sokszínűségét Icze névre keresztelt birtokborunkon, Bikavérünkön és csúcsborunkon, a Gráduson keresztül is szeretnénk bemutatni.

Termőterületeinket folyamatosan bővítve 2007-től már 7,5 hektáron termesztünk szőlőt – szigorú hozamkorlátozás mellett – és 8-10 ha-ról vásárolunk válogatott termést. A kézi szüretig a szőlőfürtök többszöri válogatáson esnek át, hogy a lehető legjobb minőséget kapjuk, s ezt követően a feldolgozást is a legkíméletesebben végezzük. Az erjesztés során a tradicionális eljárásokat ötvözzük a modern technológiákkal, az azt követő érlelés új és régi tölgyfahordókban történik. Az így kiérlelt bort egy tételben palackozzuk, garantálva, hogy adott tételen belül a palackok tartalma azonos minőségű legyen.

Forrás: sebestyen-szekszard.hu

A pincészet borai