Heimann Pincészet

1990-ben, a vállalkozások alapításának első lehetőségével létrehoztuk Bt-nket. Sajnos a család korábbi szőlőterületeinek zömét akkor már bérházak, új lakóépületek foglalták el, így egy kis családi présházzal és 0,6 ha-os szőlővel indultunk.

Egyenként kellett megvásárolnunk a szőlőket. Szőlőket mondunk, de inkább területeket kellene, hiszen a meglévő, hiányos, rossz szerkezetű tőkéket mindenütt ki kellett vágnunk, és újra kellett telepítenünk. Az utolsó ilyen váltás 2008-ban várható. A területek "szíve", a Heimann Családi Birtok központja az Iván-völgyi tetőn található, és mára 1,5 ha-ra bővült. Itt van a szőlőműveléshez szükséges teljes géppark, a műhely, raktárak stb., és itt dolgozzuk fel, erjesztjük ki, érleljük és palackozzuk borainkat.
A 20 ha-ra felbővült birtoktestek a présháztól 2 km-es körben helyezkednek el. Részben a várost övező dombok déli lejtésű tetőin, részben a környező kis völgyek napsütötte védettségében. A teljesség igénye nélkül, csak a nevek ízlelése végett: Iván-völgy, Gyűszű-völgy, Porkoláb-völgy, Bödő, Bartina, Baranya-völgy, a Bati keresztnél Szarvas-hegy.

Forrás: www.heimann.hu

A pincészet borai