Dániel Pincészet

A Dániel Pince szekszárdi kézműves borászat, a felső kategóriát célozza, kizárólag vörösborokat készít. A pincészet fiatal, 2003-ban alakult.

Ültetvényei a kiváló adottságú Porkoláb-völgy dél-nyugati lejtőin és Görögszó dél-keleti teraszain terülnek el. Összes termőterülete kb. 2,5 ha, főként új telepítések.
Telepített fajtái Zweigelt, Kékfrankos, Cabernet sauvignon, Canernet franc, Merlot.
Terveink között szerepel a Kadarka telepítése is, mely idővel a szekszárdi bikavér egyik alapja lesz.

Az erjesztés 1000 literes kádakban történik, a törköly kézi visszamerítésével.

A hordós érlelés 18-24 hónapig tart, 500 literes tölgyfahordókban.

A Dániel Pince filozófiája a természetességet helyezi előtérbe. Fontos az évjáratok közti különbség megőrzése.

A pincészetünk még Várdombon található, de rövid időn belül Porkoláb völgyben szeretnénk feldolgozni a szőlőt, és ehhez egy pince, feldolgozó és kóstolóterem megépítését céloztuk meg.

Jelen pillanatban a borturizmus csak méréskelten működik nálunk, viszont egy régi épület felújítása folyamatban van. Elképzeléseink szerint június-július hónapban az épület elkészül és az idegenforgalom és a borturizmus részévé tehető. Egy kellemes vacsora, egy kirándulás és egy borkóstoló lehetősége adott lesz maximum 20 főig.

A borok említésre érdemes hozzáadott értéke a „Dániel Pince Selection”; a kedvenc verseink és írásaink válogatása a hátcímkéken.

Túlnyomórészt Szabó Lőrinc gondolataival találkozhatunk, mely minden palackon más és más, hogy a költészet iránt fogékony borkedvelő társaság több palack elfogyasztása közben a változatosságot is élvezhesse.

Boraink népszerűsítése érdekében, rendezvényeken, összejöveteleken is szívesen bemutatjuk a szortimentet, akár egy vacsorához, akár csak baráti beszélgetés keretében. Az elfogyasztott mennyiség általában kicsalja belőlünk a verselés örömét. Az ilyen jellegű felkéréseket is szívesen vesszük.
Forrás: www.danielpince.hu

A pincészet borai

2005
2005
2004