Szőke Mátyás a családi gazdaság vezetője műszaki végzettségű szakember, de a 70-es évek óta már intenzíven foglalkozik bortermeléssel. A pincei munkákban nagy segítség Zoltán fia, aki már borásznak tanult.
Mintegy 25 hektáron termesztenek főként Olaszrizling, Királyleányka, Szürkebarát, Muscat Ottonel, Irsai Olivér Chardonnay, Zengő, Muscat Lunel, Kékfrankos és Cabernet szõlőfajtákat. Fehérborait irányított, hűtött erjesztéssel készíti, így a borvidék és a szőlőfajta illat-és zamatgazdagsága teljes pompával érvényesül boraiban .
A szõlõfeldolgozást és a teljes borászati technológiát a gyorsaság, kíméletesség és az igényesség jellemzi.
Az évi 150-200 ezer palackozott termék fõként a borkereskedésekben és a vendéglátóiparban kerülnek értékesítésre.
Szõke Mátyás termelésének mennyiségét és minõségét is folyamatosan fejleszteni kívánja, mer hiszi, hogy következetes minőségi munkával a borvidék hagyománya és adottsága piaci sikerhez vezetnek.
Forrás: www.szokematyas.hu