Magyar szakirodalom

Paska György: A szőlő a bor és a vallás. (Én vagyok az igazi szőlőtő). Pro Pannonia Kiadói Alapítvány, Pécs, 2005

Benyák Zoltán-Magyar borok és borvidékek

Dr. Török Sándor: Borászok zsebkönyve, Mezőgazda Kiadó, Budapest, 2001

Csávossy György: A bor dicsérete, Mentor Kiadó, Marosvásárhely, 2005

Dr. Török Sándor – Dr. Mercz Árpád: Magyar borkultúra. Mezőgazda Kiadó, Budapest, 1997

Gyürky Antal: Borászati-szótár, Lilium Aurum Könyvkiadó, Dunaszerdahely, 2004

Dr. Csizmadia András – Niksz Gyula: Étkeink s illő boraink harmóniája. Borscola Kft.,

Boros Lajos (Szerk.): Magyar Borhagyományok és borivási szokások. (Válogatott írások a magyar borkultúráról). Mezőgazda Kiadó, Budapest, 2004

Magyar Bor-Bortörténelem, Rubicon Történelmi Folyóirat 2003/1-2

A Magyar Bor Századai, Rubicon Történelmi Folyóirat 2007/6-7

Feyér Piroska: Sőôlő- és borgazdaságunk történetének alapjai, Akadémiai Kiadó, Budapest, 1970

Herczeg Ágnes-Szmodits Balázs-Nagy Balázs: Borok a konyhában, Pécs 2010

Katona József: Magyar Borkalauz Corvina Kiadó, Budapest 1987

Katona József-Dömötör József: Magyar borok, borvidékek, Mezőgazdasági Kiadó, Budapest, 1963

Szőlő és Bor - A Kereskedelmi és Vendéglátóipari Főiskola jegyzete BGF Budapest

Sztanev Bertalan- Dr. Kendéné Toma Mária: Pincétől az asztalig, Alinea Kiadó Budapest

Dr. Gaál Béla - Párdányi Miklós: Bormarketing, Tatabánya 2006

Rohály-Mészáros: 2004 Borkalauz, Budapest: Ako kiadó

Cey-Bert Róbert Gyula: Balatoni borgasztronómia. Paginárium Kiadó, Budapest, 2001.

Laposa József: Balatoni borok. Kossuth Kiadó, Budapest, 2003.

Halász Zoltán: Könyv a magyar borról, Budapest, Corvina kiadó, 1981

Benyák Zoltán- Benyák Ferenc: Borok és korok, Budapest, Hermész kör, 1999

Őszy-Tóth Gábriel - Őszy-Tóth Eszter Anita - Bakos Zoltán: Így főznek a borászok
Budapest 2010

Suga Péter: Az Étel és a Bor harmóniája, Győr 2008