Egy könnyű, de komoly Chardonnay

Pénteken Kapuváron tartottam egy kis balatonboglári borokból válogatott borkóstolót, s igyekeztem néhány jól bevált és ismert bor mellé egy két újdonságot beletenni, mármint olyat, ami nekem újdonság, ezzel is fokozva az év alatt elfogyasztott különböző borok számát...

A sor eleje üde borokat hozott, s az Ikon Chardonnay mindenkinek feltűnt. Amikor belekóstolt a sokat próbált társaság, egyöntetűen elismerő pillantásokat láttam, s magam is meglepődtem a friss gyümölcsösségen, ami almára, zöld almára emlékeztetett, az illata pedig a hamisítatlan Chardonnay-s, amolyan édeskés-kedves. Mindenképpen ajánlott aromaterápia, amolyan wellness-bor -mert már ilyen is van ám!!!

Különleges élmény volt már csak azért is, mert a hosszú téli időszakban gyakran keveredtem egy légtérbe néhány hordós, helyenként barrique Chardonnay-val, amelyek testessége és komolysága persze elragadott, de szőlőfajta másik, könnyebb arcát nem igazán lehetett felderíteni. A modern technológiának, a hozzáértésnek, no meg a kiváló évjáratnak a találkozása ez a bor, ami ráadásul igencsak jó ár-értékaránnyal bír, 1300 Ft körüli árával. Az üde frissesség és illat mögött azért persze a harmonikus savak és a könnyedség ellenére tapasztalható "többnyeletűség"is megvan benne, s így máris komolyodik kicsit a szememben...jelzem jól áll neki!