Néhány gondolat a Dugófesztiválról

Azt hiszem a nyár egyik legkülönösebb élménye volt számomra az idei Dugófesztivál Badacsonyban. Mert ez a vicces asszociációjú fesztivál bizony nem a klasszikus boros pavilonok, borászok, borkóstolók megszokott forgatókönyvéhez igazodott. Újszerűnek tűnt, mi sem bizonyítja ezt jobban az igényes helyszín, a remek zenei program (minőségi magyar csapatok) és a friss megjelenésű kommunikációs anyagok (plakát, web), de mindezek ellenére ezen a fesztiválon bizony valami nagyon hiányzott, azok pedig maguk a résztvevők voltak. Kicsit olyan volt, mintha egy nagy VIP részleg lettünk volna. A színpadon Kovács Katiék énekeltek a házibulikat idéző közönségnek, kint nagy fotelekben lehetett ücsörögni a teraszon és a sosincs sor a pultnál helyzet minden fogyasztó vendéget örömmel töltötte el. Mi jól éreztük magunkat, de az biztos, hogy a szervezők nagyon nem így képzelték. Elbeszélésekből megtudtuk, hogy az első két naphoz képest a szombat este kimondott telt házas eseménynek tűnt, az egyes koraesti kóstolókat maguk a borászok is a csekély érdeklődő miatt valószínűleg hamar le akarták tudni.

Pontosan nem tudom egy ilyen típusú rendezvény, amely a Sziget rendezvénye alatti hétvégén került megrendezésre, milyen konstrukcióban lett megálmodva, hiszen a napi 2ooo Ft-os belépő sem kevés egy esti duplakoncerthez. Hogy végül a bor csak hívószóként került a zenei buli köré, vagy a jövőben komolyabban jelenik meg a fesztiválon, az majd elválik. Mindenesetre hogy többször újra elolvastam a program felhívását, nem is tudom milyen más előképpel érkezhettem volna, minthogy a Balaton és a Badacsony csodálatos, bort szeretünk inni és alapvetően szeretjük jól érezni magunkat. Mi fotóztunk, bár a fesztivál maga kimaradt az objektív látószögéből.

Sziasztok!
Na, miről is szól ez a kis fesztivál? Arról, hogy imádjuk a Balatont – főleg az északi partját! – imádunk ott nyaralni, imádunk ott szórakozni. Imádjuk a jó zenéket, és imádjuk a jó magyar borokat (inni).
Miért Dugó? A helyszín, aminek főépülete még az Eszterházy családé volt, a múlt évszázadban palackozóüzemként funkcionált. Az átalakítások után idén augusztusban már a fesztivál otthona lesz.

http://www.dugofesztival.hu