Mini Borjourista lettem a nyáron

Az egész úgy kezdődött, hogy felkerültem egy hírlevélre, aztán elkezdtem felpakolni az oldalra a Borjour Mini eseményeit, ami mint kiderült nagyon is közel van ahhoz, ahol én lakom. Írtam, hogy akkor én részt vennék, ők pedig jelezték, hogy várnak. Ennek már persze lassan két hónapja, csak ugye a nyár, meg a minden. De most elhatároztam, hogy behozom magam és megírom nyári boros élményeimet egyiket a másik után. (Ilyen ez a nyár vége, kicsit összekapja magát az emberfia a szüret előtt.)

Belépve a Karinthy utcafrontjáról, egy aprócska borbolt fogad és egy lépcső lefelé a XI. kerület kb. 100 éves házai alatt húzódó pincéibe. A meghívó szerint max. 40 fő a teljes létszám egy-egy alkalommal, pontosan nem számoltam, de teltházra tippeltem. Az lezseren elegánsan öltözött közönség és a házigazda Nagy Sebestyén között kissé illegbe-billegve bele is futottam egy játékba, melynek lényege az volt, hogy 6 féle bor volt a résztvevők számának megfelelő pohárban szétöntve és az egyes "csapatoknak" meg kellett egymást találniuk.

Vicces kis gyorslefolyású ismerkedések az aklimatizációm jegyében, illetve újabb bizonyosság, hogy a szaglásomon és az ízfelismerésemen bőven van mit csiszolni.

A két meghívott borász: Miklós Csabi és ifj. Kamocsai Ákos (Mór) felválltva mutattak be egy-egy bort először szóban, majd a poharakba töltve. Jó élmény ennyire közvetlenül kapni az információkat és a borokat a 4-es villamostól légvonalban 12 m-re lévő pincehelységben. Aztán ha jól tudom - ennyi idő távlatában - a spanyolok játszottak valami meccset valakikkel, siettem is, hogy kellemesen bódultan még elcsípjem a derbi végét a budai éjszakában.

Augusztus végén újra két kóstoló a Borjour Mini keretében, szívből ajánlom mindenkinek.