Itt a tavasz!

Lindmayer Hófehérke 2011 (Leányka)
Ezt már nem lehet visszafordítani, végre megérkezett a tavasz! Én ugyan évszaktól függetlenül választok bort magamnak, azért túlzás nélkül kijelnthető, hogy ilyen időben sűrűbben kerül valami könnyebb fehérbor a poharamba. Pont ez történt a héten is, amikor egy új pince került a látómezőmbe. Szerencsére még az elmúlt hónapok szekszárdi-vonzását is sikerült elkerülnöm, ez a bor Észak-Magyarországról származik, egészen pontosan egri illetőségű.

Leánykából egészen komolyakat is sikerült már kifognom, elég csak az évindító Orsolyát említeni, de a Csutorás pince is komoly meglepetéseket tartogat ebben a témakörben.

A Lindmayer pince lopakodó módban üzemel, ami az online jelenlétüket illeti, nem nagyon találtam megbízható információt róluk. Az biztos, hogy már 2010-ben is a piacon voltak, a mesecímkés vonalat már akkor megjegyeztem magamnak, de abból az évjáratból nem kockáztattam meg egy ismeretlen pince borát. Külsejében nem változott, egyetlen hologramos matrica került rá pluszban, ahogy nézem a borvidéki eredetét jelzi, bár nekem a CD-korszak zsiráfos matricája ugrott be azonnal. Dugóval nem kell bajlódni, a gyorsan fogyasztandó boroknál teljesen helyénvalónak tartom a csavarzárat, egy pikniken is könnyebb a dolga az embernek! :)

Kitöltve "aligszínével" tűnik ki, szinte teljesen vízszínű, fürgén mozog a pohárban, óriási beltartalomra nem is számítottam. Illatában sem bonyolítja a dolgot, egészen bájosan egyértelmű: mezei virágokkal, citrussal, finom női parfümösséggel és némi vegetális jelleggel. A korty megfelel az illatnak, aligtestét fürgén tartják szinte kirélyleánykás savai. A korty elején finom szénsavas érzet is van, az üdeségével minden rendben, ehhez ízben társul a tavaszi rét, frissen vágott fű, kis tutti-frutti, citrusok. Lezárásként egész markáns kesernyét kapunk, ami kicsit komolyabbá teszi legalább. Nem mondom, hogy sűrűn vágyok ilyen borra, de igazán jólesett most önfeledten kortyolgatni a tavaszt, napsütést.