Wunderlich Pincészet

A 2004 szüretére elkészült a Wunderlich Pincészet. Névadója – főborásza és tulajdonostársa – Wunderlich Alajos, akit mindenki csak Lojziként ismer.

Az új létesítmény zöldmezős beruházásként jött létre. Lehetőséget ad Lojzinak arra, hogy bármilyen szakmai elképzelését megvalósítsa, és közben kedvére kísérletezgethessen is.

Termelőkapacitása évi 250.000 palack, palackos érlelőkapacitása pedig 480.000 palack. Ez a prémium kategóriájú borok legalább 3 éves palackban történő érlelését teszi lehetővé.

A Wunderlich Pincészet a XXI. század borászati csúcstechnológiáit ötvözi a tradíciókkal. A létesítmény építészetileg világszínvonalú otthona a benne rejlő boroknak.

Valamennyi ismert vörösbor erjesztési eljárás technológiai háttere biztosított : a toszkánai Ganimede, a német Taucher és a hagyományos francia fakádas erjesztők egyaránt hőmérséklet-irányítottak.

Az érlelő-pince 1’200 kishordó mellett helyet ad a kezelő és összeérlelő tartálysornak is.

A palackozást követően a borok az egyenletes 17°C hőmérséklető palackos érlelőben kerülnek tárolásra, ahonnan fajtától függően néhány hónap vagy néhány éves érlelés után kerülnek piacra.

A Wunderlich borok mindenben hasonlítanak készítőjükhöz, névadójukhoz: barátságosak, mosolygósak.

Forrás: www.wunderlich.hu