Az új létesítmény zöldmezős beruházásként jött létre. Lehetőséget ad Lojzinak arra, hogy bármilyen szakmai elképzelését megvalósítsa, és közben kedvére kísérletezgethessen is.
Termelőkapacitása évi 250.000 palack, palackos érlelőkapacitása pedig 480.000 palack. Ez a prémium kategóriájú borok legalább 3 éves palackban történő érlelését teszi lehetővé.
A Wunderlich Pincészet a XXI. század borászati csúcstechnológiáit ötvözi a tradíciókkal. A létesítmény építészetileg világszínvonalú otthona a benne rejlő boroknak.
Valamennyi ismert vörösbor erjesztési eljárás technológiai háttere biztosított : a toszkánai Ganimede, a német Taucher és a hagyományos francia fakádas erjesztők egyaránt hőmérséklet-irányítottak.
Az érlelő-pince 1’200 kishordó mellett helyet ad a kezelő és összeérlelő tartálysornak is.
A palackozást követően a borok az egyenletes 17°C hőmérséklető palackos érlelőben kerülnek tárolásra, ahonnan fajtától függően néhány hónap vagy néhány éves érlelés után kerülnek piacra.
A Wunderlich borok mindenben hasonlítanak készítőjükhöz, névadójukhoz: barátságosak, mosolygósak.
Forrás: www.wunderlich.hu