Kvassay Pincészet

Kvassay Levente borkészítési filozófiája: ötvözni az ősi öntörvényű szabályokat korunk technológiai eljárásaival. A fiatal borász törekvéseinek eredményei pedig: lendületes, dinamikus borok, melyeket számos elismerés igazol.

Kvassay István többéves nagyüzemi borászkodás és tapasztalatszerzés után 2002-ben alapította meg saját családi pincészetét. Tapasztalatait igyekezett egy borászati műhely méreteihez és igényességéhez igazítani. Hirtelen halála után 2007-ben fia, Kvassay Levente vette át a pincészetet. Innentől kezdve a borkészítés filozófiája: ötvözni az ősi öntörvényű szabályokat korunk technológiai eljárásaival. A fiatal borász törekvéseinek eredményei pedig: lendületes, dinamikus borok, melyeket számos elismerés igazol.
A borászatunk jelenleg mintegy 3,5 hektár saját területen gazdálkodik (területek: Remete-dülő, Jammertál, Nagyharsányban találhatóak). A fajtaválasztékunk ötvözi a klasszikus villányi vörösboros kínálatot, a könnyedebb fehér- és rozéborokkal: sauvignon blanc, olaszrizling, hárslevelű, zöldveltelini, kékfrankos, portugieser, merlot, cabernet franc és cabernet sauvignon alkotja a kínálatunkat. A pincészet kapacitása azonban meghaladja területeink termőképességét, ezért minőségi villányi alapanyag felvásárlásával egészítjük ki a saját termést.
A szakmai véleményeket ugyancsak fontosnak tartjuk, ezért rendszeresen nevezzük a kiemelkedő tételeket borversenyekre, melynek eredményeként 2008-ban két kategóriában is Baranya Megye Bora lett egy-egy borunk, 2008-tól pedig több aranyérmet is nyertünk a Villányi Borversenyen, mindig más-más borral. 2010-ben ugyanitt különdíjat kapott a 2009-es sauvignon blanc, a 2009-es évjáratú Elatus cuvée-nk pedig 2010-ben Sopronból a Páneurópai Borversenyről tért haza aranyéremmel. Az eredményeink azt igazolják, hogy mind a könnyedebb fehér- és primőrborok között, mind pedig a testesebb érlelhető vörösborok között is jó úton járunk

A pincészet borai