Vajda Pince

Az 1777-ben épült pince kezdettől fogva a család tulajdonában van. Generációkra visszamenőleg mezőgazdasággal és szőlőtermesztéssel foglalkozott a család. A pince és a szőlőbirtok Lovas egyik legjobb adottságú termőhelyén fekszik, és a Balaton víztükréről visszaverődő fény jelentősen hozzájárul a szőlő éréséhez.

A borok a Balatonfelvidékre jellemző szőlőfajtáiból (Olaszrizling, Szürkebarát) készülnek, hagyományos feldolgozással.

A borok érlelése kizárólag fa edényekben történik. Az erjesztéshez nem használunk segéd anyagokat, kizárólag a természetes élesztők dolgoznak a bor forrása alatt.
A borok kezeléséhez kénen kívül más kémiai segédanyagot nem alkalmazunk.

A borok kiválóságát a versenyeken elért arany és ezüst minősítések tanúsítják.
A pincében minőségi borok kóstólhatók és vásárólhatók.

Forrás: http://csopakiborut.hu