Feind Pincészet

Mezőgazdasági tevékenységünk 1994-től lett fő megélhetése családunknak, ami 2002-től családi vállalkozás formájában működik. Jelenleg mintegy 240 ha területen termesztünk szántóföldi növényeket főleg búzát, repcét és 80 ha területen szőlőtermesztést folytatunk, melyre épül gazdaságunk fő tevékenysége a bortermelés.

A szőlőültetvények telepítése folyamatos, mely hosszútávon az árbevétel növekedéséhez nagymértékben hozzájárul és bővül a termékpaletta új fajtákkal, mint pl. a Shiraz, Pinot Noir és a Sárgamuskotály.

A vállalkozás szakmai vezetését Feind Lajos és fia Péter látja el. Feind Lajos több, mint 40 éves szakmai tapasztalattal rendelkezik, végzettsége mezőgazdasági mérnök és növényvédelmi szakmérnök. Feind Péter borász felsőfokú végzettséggel, 1 éves szakmai gyakorlaton Ausztráliában is volt. Hozzáértésüket számos borversenyen elért kiváló eredmények mutatják, az előállított bor minőségét jelzi továbbá a Feind borház ismertsége és szakmai elismertsége.

Szőlőültetvényeink Balatonfőkajáron és Balatonaligán találhatók, szőlőtermesztéshez kiváló adottságú területek.

A vállalkozásunk által előállított éves bormennyiség meghaladja az 5000 hl-t. 17-féle szőlőfajtából készítjük borainkat. A legjelentősebbek és legkeresettebbek az Olaszrizling, Irsai Olivér, Chardonnay, Zenit, Kékfrankos, Merlot és a Cabernet Franc. A vörösboroknál a rosé és a siller is színesíti a palettánkat.

A saját termelésű szőlőn kívül jó minőségű szőlőt vásárolunk fel környékbeli gazdáktól, melynek szintén köszönhető a széles borválaszték.

A borértékesítés folyamatos, nagy része palackozott kiszerelésű.

Gazdaságunk rendelkezik HACCP minősítéssel. A mezőgazdasági tevékenységet két telephelyen végezzük Balatonfőkajáron, amelyek az EU szabványainak megfelelően kerültek kialakításra.
Forrás: www.feindborhaz.hu