Takler Pincészet

Takler család az 1700-as évek óta foglalkozik szőlőtermesztéssel, borkészítéssel a több mint kétezer éves múltra visszatekintő Szekszárdi borvidéken, ahol már a kelták is tudták hogy milyen csodálatos borokat teremnek az itteni ezerarcú dombok. A kitűnő domborzati, talajadottságokat, valamint a meleg, szubmediterrán klímát kihasználva készítjük vörösborainkat.

Jelenleg 12 hektáron gazdálkodunk, továbbá 18 fiatal ültetvénnyel (2-3 éves) rendelkezünk, valamint 6 ha terület vár beültetésre. Pincészetünk kínálatában a világfajták borai, vagyis a Merlot, Cabernet franc és sauvignon mellett kiemelt hangsúlyt kapnak a tájjelegű vörösborok, a máig külünlegességnek számító Kadarka, az egyre kedveltebb Kékfrankos, valamint az előbb említett fajták házasításával készített Szekszárdi bikavér. A vörösborok mellett üde rosé-t, valamint déli stílusú fehérborokat is készítünk. Borászati hitvallásunknak megfelelően sötét, testes, érett tanninokban gazdag, de bársonyosan lágy, egyedi ízvilágú borokat készítünk a vidék boraira jellemző fűszerességgel, zamatgazdagsággal. Vörösboraink 1,5-2 éves ászokhordós illetve új tölgyfahordós érlelés után kerülnek palackba, ahol fajtától függően hosszú évekre elegendő potenciállal rendelkeznek.

Forrás: www.takler.com