Pannonhalmi Tricollis

2007
Szárazsági fok: 
Száraz
Árfekvés: 
Közepes
Borfajta: 
Vörösbor
Pincészet: 
Apátsági Pincészet
Borvidék: 
Pannonhalma
Cuvée: 
Cuvée
Szőlőfajta: 
Pinot Noir
Cabernet Franc
Merlot
A 2007-es évjáratból új termékkel bővül az Apátsági Pincészet szortimentje: vörösborunk a már ismert Tricollis néven kerül a boltok polcaira!

A szőlőalapanyagot HÁROM dűlő – Széldomb-Tavaszó-Babszökő – szolgáltatja. E három ültetvény a termőterülete merlot, pinot noir és cabernet franc fajtáinknak.

Az érett termést a fajták eltérő igényeinek megfelelő szüreti időpontban szedtük. Az erjedés acéltartályban zajlott mintegy háromhetes héjontartással. A préselést követő almasavbontás és az ezután következő, 8-11 hónapig tartó érlelés másodtöltésű barrique-típusú hordókban történt.

Ez idő alatt vált italunk rubinszínű zamatos vörösborrá, amelyben a pinot noir mellett a merlot dominál, míg a bor gerincét alkotó fajtákat szépen egészíti ki a cabernet franc.

A bor cseresznyés, ribizlis illatvilágát a kisfahordós érlelés finom fahéjas fűszerei teszik teljessé.

Lágy tannintartalma közepes testet kölcsönöz a házasításnak, amely igazán jóivásúvá teszi azt.

Borunk jellege elsősorban sültekhez, raguhoz, sajtokhoz teszi magát ajánlhatóvá, fogyasztási hőmérsékletként pedig a 16-18°C-ot javasoljuk.