Programdömping

Az ugye már nem hír, hogy itt a tavasz, ezzel együtt viszont beindul a boros programdömping is. Pár programot szeretnék ajánlani, én ezekre nagyon szívesen elmennék, de már látszik, hogy most sem sikerül meghajlítanom a teret, de az időmmel sem gazdálkodhatok korlátlanul...

A Pécsi Borozósok nagyon aktívak, Villányi Portugieser Napokat rendeznek Pécsett, a rendezvény csúcspontja április 14-én a 2011-es portugizik kóstolója lesz, emellett több étterem is készül oportóra hangolt menüvel, jó kis kirándulás lehet, ráadásul a medvehegyma szezon is dübörög!

Egy héttel később kékfrankos ünnep lesz, a Terra Hungarica a Gerbeaud-házban tartja a Kékfrankos Napot, ennek felvezetése lehet a Slow Food Central Budapest Sajt 2012 nevű kísérőrendezvénye, ahol kézműves sajtokat kóstolhatunk és kicsit elmélyedhetünk a készítés rejtelmeiben is.

A hosszú május elsejei hétvégre egy újabb villányi program a legkézenfekvőbb, a Villányi Borzsongás sok izgalmas bort ígér, én most mégis inkább személyes kedvencem, a Kakas Bonbon programját ajánlanám, Siklóson A Borozóban április 27-28-án különleges boros, csokis, mangalicás gasztro sorral készülnek.
Tokajban is van mozgolódás, április 21-én izgalmas borvacsorával várják az érdeklődőket, nagyon szívesen mennék, mert a menüt a Bodrog Borműhely, Gizella, Balassa, Breitenbach és Szarka Pince boraihoz álmodták meg a Gusteau Műhely séfjei.
Szerencsen pedig a város napjának alkalmából rendezik meg a Pálinka- és Bormustrát, amit nyakon öntenek egy kis várudvari vigadalommal, gondolom a teljes család talál magának izgalmas programot ennek keretében.
Egyre több a borvidéki összefogás, közös bemutatkozás, ezt mi, fogyasztók élvezzük csak igazán, ezúttal a Badacsonyi Borászok mutatkoznak be április 12-én, a New York Palotában, 28 borász mutatja be 140 borát, mindenképpen érdemes bejegyezni a naptárba és regisztrálni előre, mert ez szükséges lesz a belépéshez!

update: most olvasom, hogy a Szekszárdi Borvidéki Borverseny aranyérmes borainak kóstolója idén is Szent György Napi Bikavér Ünnepéhez kapcsolódik, már látom, hogy ez nekem idén kimarad, de mások ne hagyják elszaladni a lehetőséget, mert a borvidék nagyjai lesznek ott!

Fotó: stordito